banner

tala fou

O se suʻesuʻega fou i Peretania o loʻo faʻaalia ai le aoga tele o uila uta e avea o se faʻataʻitaʻiga fou mo tiliva i taulaga.

O uila uta uta e mafai ona momoli atu oloa i totonu o taulaga e sili atu le vave nai lo veni, aveese tone o kasa kesi ma faʻamalieina le faʻalavelave i le taimi e tasi, e tusa ai ma se suʻesuʻega fou a le Clima charity Possible ma le University of Westminster's Active Travel Academy.
I lea aso ma lea aso faanoanoa i aai i le lalolagi atoa, ua luluina ma fememea'i ta'avale tiliva i magaala o le taulaga i le lalolagi atoa e momoli atu ai vaega ma lea vaega.Le sasaa atu o le kasa i totonu o le si'osi'omaga, fa'alavelave feoaiga e ala i paka i'i, i'ina, ma so'o se mea e aofia ai, se'i o tatou feagai, e sili atu nai lo nai auala uila.

O se suʻesuʻega fou i Peretania o loʻo faʻaalia ai le aoga tele o uila uta e avea o se faʻataʻitaʻiga fou mo tiliva i taulaga.
O le suʻesuʻega e faʻaulutalaina o le Promise of LowCarbon Freight.E fa'atusatusa tiliva e ala i le fa'aogaina o fa'amaumauga GPS mai ala na uia e Pedal Me uila uta uta i totonu o Lonetona i totonu o ta'avale masani.

E tusa ai ma le lipoti, e 213,100 taʻavale pe a paka i fafo, o loʻo nofoia pe tusa ma le 2,557,200 sikuea mita le avanoa.
"Matou te iloa o le auaunaga o loʻo faʻatinoina e le Pedal Me feʻaveaʻi taamilosaga o se averesi o le 1.61 taimi sili atu nai lo le mea na faia e le veni," o le suʻesuʻega faitau.
Afai e suia le 10 pasene o veni masani i uila uta o le a faʻafefe 133,300 tone o le CO2 ma le 190.4 kilokalama o le NOx i le tausaga, ae le o taʻua le faʻaitiitia o feoaiga ma le faʻasaʻolotoina o avanoa lautele.

“I tala fa'atatau lata mai nei mai Europa o lo'o fautua mai ai e o'o atu i le 51% o femalaga'iga uma i totonu o 'a'ai e mafai ona suia i uta uta, e ofoofogia le va'ai atu, e tusa lava pe na'o se vaega o lenei suiga e tupu i Lonetona, o le a fa'atasi ma le. e le gata i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le CO2 ae o loʻo fesoasoani foi i le faʻaitiitia o lamatiaga mai le faʻaleagaina o le ea ma feteʻenaʻiga o auala aʻo faʻamautinoaina se faiga lelei, vave ma faʻalagolago i uta i taulaga, "o le tala lea a Ersilia Verlinghieri, o se tagata suʻesuʻe sinia i le Active Travel Academy.
I le na o le 98 aso o le suʻesuʻega, na faʻafefe ai e Pedal Me le 3,896 Kg o le CO2, ma faʻamaonia ai o uila uta e maua ai le tele o manuia o le tau ae i le taimi lava e tasi e faʻamaonia ai le lelei o tagata faʻatau pe a le sili atu nai lo le faʻataʻitaʻiga masani.
"Matou te faaiʻu i nisi o fautuaga autu mo le lagolagoina o le faʻalauteleina o uta uila uta uta i Lonetona ma faʻaleleia a matou auala mo le toʻatele o loʻo tauivi e faʻaoga saogalemu," o le faʻaiʻuga lea o le lipoti.


Taimi meli: Aukuso-31-2021
Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou